Битката за Очеретино разпали конфликта в Украйна през уикенда, съобщава Forbes.47-ма

...
Битката за Очеретино разпали конфликта в Украйна през уикенда, съобщава Forbes.47-ма
Коментари Харесай

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

Битката за Очеретино разпали спора в Украйна през уикенда, съобщава Forbes.

47-ма механизирана бригада е една от най-хубавите бригади на украинската войска. Оборудван с американски бронирани транспортни средства и подготвен по стандартите на НАТО, той се бие като най-хубавите бригади на НАТО: бързо, гневно и постоянно през нощта.

Но това майсторство е благословия и проклинание за 2000-те бойци на бригадата. Украинското командване желае 47-ма механизирана бригада да бъде там, където са най-тежките боеве.

Така бригадата оказа помощ да управлява южната контраатака на Украйна през юни. И когато съветските полкове нападнаха украинския гарнизон в източния град Авдеевка през октомври, 47-а механизирана бригада се преразпредели от юг на изток и укрепи града – забавяйки, само че не предотвратявайки възможното оттегляне на гарнизона.

47-ма механизирана бригада води война близо година без спиране. Войниците му са уморени; нейните батальони са на привършване на най-хубавите си бойни транспортни средства M-2 Bradley и танкове M-1 Abrams. Бригадата има потребност от отмора — и съвсем получи такава тази седмица.

Но това планувано спиране беше покана за съветските полеви армии към руините на Авдеевка - опция да нанесат на украинците огромното проваляне, което украинците нанесоха на руснаците надалеч на север към град Харков в края на 2022 година

Докато 47-ма механизирана бригада се изтегляше от фронтовата линия източно от село Очеретине този уикенд, руснаците нападнаха – и съвсем пробиха украинските линии в необятната 20 благи лента от беззащитен терен, разделяща свободния град Покровск от фронтовата линия.

115-та механизирана бригада на украинската войска трябваше да заеме мястото на 47-а механизирана бригада по фронтовата линия. Но нещо се обърка. Според Микола Мелник, фамозният ротен пълководец на 47-ма механизирана бригада, който загуби крайник по време на лятната контраатака, „ някои елементи просто се прецакаха “.

Ако руснаците съумеят да реалокират запаси в изпъкналостта, те към момента може да съумеят да удължат напредването си, написа още изданието.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР